25 Eylül 2012 Salı

Peygamber Efendimiz (s.a.v)'den Altın Öğütler - (53)


Peygamber Efendimiz (s.a.v)'den Altın Öğütler

53. SABAH VE AKŞAMA ERİŞİNCE VE EVİNDEN ÇIKTIĞINDA NASIL DUA EDİLECEĞİ HAKKINDADIR ;

 Ebu Hureyre (r.a) Ebu Bekir (r.a)'ın şöyle dediğini rivayet etmiştir:

 "Ya Rasulellah bana sabah ve akşama erişince söyliyeceğim bir takım sözlerden bana emret. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'de şöyle buyurdu:

"Allahümme Fâtıra's-Semâvâti ve'l-Ard, ålime'l-ğaybi ve'ş-Şehâdeti Rabbe Külli şeyin ve Melikehu. Eşhedu Enla İlahe illa ente euzü bike min şerri nefsi ve min şerri'ş-Şeytani ve şirkihi" bunu sabaha ve akşama eriştiğinde, yatağa girdiğinde oku" buyurdu. " (Ebu davud, Tirmizi).

 Mü'minlerin annesi Ümmü Seleme (r.a) anlatır:

Efendimiz evinden çıktığı zaman şöyle derdi: " Bismillahi tevekkeltü Alallahi, Allahümme inni eûzü bike en edille ev Udalle ev ezille ev uzelle ev ezlime ev uzleme, ev echele ev yüchele aleyye. " (Ebu Davud, Tirmizi).

 Enes (r.a) Rasulullah (s.a.v)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

Kim evinden çıkarken, " Bismillah tevekkeltü A lellahi la havle ve la kuvvete illa billahi" derse ona şöyle denilir:" Hidayete eriştirildin, işlerinde yeterlilik kazandırıldın, şerlerden korundun" ve ondan şeytan uzaklaşır. " (Ebu Davud, Tirmizi).

 Enes b. Malik Rasulullah (s.a.v)'in kızı Fatıma (r.a)'a şöyle dediğini rivayet etmiştir:

" Sana tavsiye edeceğim şeyleri dinlemekten sana hangi şey engel olabilir ki? Sabah ve akşama eriştiğinde şöyle dersin:" Ya Hayyu Ya Kayyum bi Rahmetike esteğisü, Eslih li şe'ni Küllehü vela tekilni ila nefsi tarfete aynin. " (Nesei, Bezzar).

Kaynak; http://www.sevde.de/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder