20 Kasım 2012 Salı

Esma-i idrisiyye Şerhi – 17. isim ve Havassı

Esma-i idrisiyye Şerhi – 17. isim ve Havasları
«YÂ MENNÂNÜ ZÜL İHSANI KAD AMME KÜLLE’L HALAIKI MENNEHÜ»
Allah Teâlâ’nm isimlerinden bir ism-i şerif de «Mennân»dır. Zahirî, bâtınî ni’metlerin her çeşidini çokça verici demekdir. Asla münkat’i olmaz. Öyle Men-nân Vacibül vücutdur ki; ihsan sahibidir. İsm-i Men-nân tecellisinin Süryanî (sirayet etmesi hâli) bütün mümkünat umuma sirayet etmiştir. Bütün yaratılmışların hepsi nasiblerini almış ve el’an almaktadır.

Manâsı:

Ey mübalağa ile envai ni’metler verici ni’-met ve ihsan sahibi olan Allahım! Fazl ve ni’metleri-nin ve kereminin ihsan ve bağışı bütün yaratılmışlara umumidir. Mü’min kâfir fark ettirmeksizin, hepsine veren sensin.

Havass ve Esrarı :

Cenâb-ı Şeyhül Ekber Muhyiddin Arabi (K.S.) Hazretleri buyurur:
• Bir kimse bu ism-i şerifi günde 9000 defa olmak üzere 70 gün zikir etse; o kimseye ricâl-ullahdan (Allah’ın mânevi kudret ve kuvvet sahibi evliyasından) 74
GÎZLÎ İLİMLER HAZÎNESİ
bir recül zahir olur. (bir kimse görünür.) Ve ilm-i kimyayı sıhhati üzere ona öğretir. Onun öğrettiğinden terkip olunan eczalar kıymetli taş ve altın olur. Yani Allah’ın evliyası o kimseye altın yapma sanatını öğretir.
Bu ismin hassalanndandır:
• Bir kimse bu ismi çok okusa; borcu kendisine ödettirilir. Ve hakk Teâlâ’nın ve insanların sevgilisi olur. ömrü uzun olur. Zürriyeti çok olur. Sonu hayırlı olur.
• Bir kimse bu şerefli isimle meşgul olup hayva-natdan ve ondan çıkanlardan riyâzet-i kâmile üzere perhiz edip halvetinde günde 5000 kere zikir etse (okusa) esnaf-ı kimyâ’dan bir sınıf zahir olur. Yahut rical-i gaybdan bir recül gelip ona kimya İlmini (altın yapma) sanatım öğretir (73).
• Bir kişinin borcu çok olsa; kimse de ona bir-şey vermese. Bu adı sıdk ile çok okusa; herkes ona ba-ğışda bulunur. O kadar ki; kendi halka ödünç verir. Malı, oğlu-kızı çok olur. ömrü uzun olur (74).

8 yorum:

  1. Selamün Aleyküm hayırlı günler 9000 defa okunacak olan sadece "Ya Mennan" ismimi yoksa «YÂ MENNÂNÜ ZÜL İHSANI KAD AMME KÜLLE’L HALAIKI MENNEHÜ» o şekildemi 9000 defa okuyacağız

    YanıtlaSil
  2. YA MENNÂNÜ ZÜL İHSANI KAD AMME KÜLLE’L HALAIKI Mennehğ

    YanıtlaSil
  3. 17.ismin tamamı okunmalı

    YanıtlaSil
  4. Selamun aleyküm 17,ismin tamamini bulamadim tamami söyliyebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YA MENNÂNÜ ZÜL İHSANI KAD AMME KÜLLE’L HALAIKI Ya MENNAN

      Sil
  5. Bir işe girişecek eşim sizden dua istiyorum Allahın izniyle

    YanıtlaSil
  6. günde 9 bin defa ve 70 gün herne zikredersen benzer neticeler alınır zaten. varın gerisini siz düşünün.

    YanıtlaSil
  7. Ben aileçek kaza yaptım herşeyimi kaybettim herşeyim ipotekli kredilerimi ödeyemiyorum elimi hangi işe attıysam ters gidiyor hangi esmayı ayeti duayı devamli okuyacam yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil